Қажетті өнімдер:
- 2 дана банан
- 2 дана жұмыртқа
- 100 гр. сұлы ұны
- Дәміне қарай тұз қосылады.
- 50 мл өсімдік майы.
Дайындалу тәсілі:
- Бананның қабығын аршып, 3-4 бөлікке бөлеміз. Сосын блендерге салып, 5 секунд айналдырамыз.
- Осы уақыт аралығында банан езіліп шыға келеді. Блендер болмаған жағдайда шанышқымен езуге де болады. Ең бастысы банан езбесін шығарсаңыз болғаны.
- Қамырға сұлы ұны да қажет екенін ұмытпайық. Оны дайындау үшін сұлы жармасын да блендермен ұнтақтап аласыз. 7 ас қасық сұлы жармасынан 100 гр. ұн шығады. Осы өлшеммен салсаңыздар болады.
- Бөлек ыдысқа жұмыртқаны жарып салып, көпіршітіп аламыз.
- Енді шұңғыл ыдысқа банан езбесін, жұмыртқаны, сұлы ұнын салып, барлығын жақсылап араластыру керек. Шым-шым тұз салып жібреміз. Сонда қамыр қою қаймақтай болуы керек. Егер қамыр сұйықтау боп қалса, тағы да ұн қосып жіберіңіз. Қамырға қант қоспасаңыз да, дәмді әрі тәтті болып шығады. Сол себепті де қант қосудың қажеті жоқ.
- Табаны отқа қойып қыздырып, 1-2 қасық өсімдік майын құямыз. Содан соң ас қасықпен панкейктерді біркелкі формада құйып шығамыз.
- Бір беті қызарып пісті-ау дегенде панкейтердің екінші бетін аударып, қызарғанша отта ұстаңыз. Осылайша піскен панкейктерді тәрелкеге салып алып, қалған қамырды дәл солай құйып, пісіріп аласыз. Ал, әрбір панкейкті жаңадан пісірерде өсімдік майын құюды ұмытпаңыз.
Тағы да оқыңыз: