Қажетті қоспалар:
- Қарын (піскен) - 500 гр
- Сәбіз - орташа 1 дана
- Жартылай ащы бұрыш - 0,5 қызыл, 0,5 жасыл
- Көк пияз - 0,5 бума (тек жасыл жағын қосасыз)
- Кинза - 0,5 бума (1 бума)
- Сарымсақ - 2-3 тіс
- Тұз - 1 ас қасық
- Паприка - 1 ас қасық
- Қара бұрыш - 0,5 ас қасық
- Кориандр - 0,5 ас қасық
- Соя соусы - 2 ас қасық
- Соя уксусы - 1 ас қасық
- Өсімдік майы - 3 ас қасық.
Дайындалуы:
- Ең алдымен қарынды жақсылап тазалап жуып аламыз. Содан соң ұзыншалап тураймыз.
- Сәбіздің қабығын аршып, жұқалап алып, оны да сопақша қалыпта турауымыз керек.
- Ащы бұрыштардың дәндерін тазартып, салатты ашатындай етіп, қиғаштап тураймыз. Сарымсақты аршып, оны да өте майдалап тураймыз. Көк пияз бен кинзаны да алдын ала майдалап турап алу керек.
- Енді салатты бір табаққа салып араластыру ғана қалды. Ол үшін қарын мен барлық көкөністерді табаққа салып, дәмдеуіштерді қосып, 1 ас қасық соя сусын құямыз да, 3 ас қасық майды отқа қыздырып, оны да құйып жібереміз. Барлығын бір араластырып алып, тағы да 1 ас қасық соя соусын құйып, көк пияз бен кинзаны салып, жақсылап араластырамыз. Сонда біздің қарын салатымыз да дайын болады.
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ: