Мұндай бөлке нанның дәмін бұрын-соңды татып көрдіңіз бе?!
Фарш қосылған "бөлке нан" дегенде кәдімгі нан деп ойлап қалмаңыз. Фарштың арасына жұмыртқа, ірімшік қосып дайындауға да болады.
Қажетті қоспалар:
- 1 кг фарш
- 3 тілім батон нан
- ½ стақан сүт
- 2 дана жұмыртқа
- 1 дана пияз
- 3 тіс сарымсақ
- Дәміне қарай тұз, бұрыш
- 1,5 ас қасық өсімдік майы
- 1 шай қасық насыбайгүл
- 40 гр. кетчуп
- 1/3 шай қасық бұрыш
Дайындалу тәсілі:
- Батон нанды салқын сүтке салып жібітіп қоясыз. Қабығы аршылған пиязды текшелеп турау керек.
- Табаға май құйып, пиязды қуырыңыз. Табаққа фаршты, қуырылған пиязды, жібітілген нанды, жұмыртқа, тұз, бұрыш, қыша, насыбайгүл, езілген сарымсақты салып, араластырасыз.
- Барлығын жақсылап араластырып алып, содан соң блендермен араластыру керек.
- Арнайы форманы майлап, блендерден өткізілген фаршты саламыз. Фаршты тығыздап салу керек, арасында ауа қалмауын қадағалаңыз. Беткі жағын да қасықпен тегістеп, қолды сулап, жағып шығуға да болады.
- Бетіне кетчуп жағамыз. Сосын дайын нанды 180 градусқа қыздырылған пешке салып, 60 минуттай пісіреміз. Егер нанның беткі жағы қатты қызарып кетсе , бетіне фольга қағазын жабуға болады.
Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ: