Қамырдың бабын келтіріп илеу де өнер. Сондықтан бұл өнерді үйреніп алған артықтық етпейді.
фото: be-ledy.ru
Суға иленген қамыр
Алдымен вареник дайындамас бұрын, қамырын илеуді үйреніп алайық. Ендеше жай сумен қамырды илеуді бастаймыз.
Керектілер:
- 200 мл. салқын су
- 1 дана жұмыртқа
- ½ шай қасық ас содасы
- 400 гр. ұн.
Дайындалу тәсілі:
Табаққа суды құйып, жұмыртқа мен тұзды салып араластырамыз. Артынша еленген ұнды саламыз да, қамыр илейміз. Қамыр қаттылау иленуі керек.
Айран қатқан қамыр
фото: fb.ru
Қажетті өнімдер:
- 200 мл кефир
- 1 дана жұмыртқа
- ½ шай қасық ас содасы
- 400 гр. ұн.
Дайындалу тәсілі:
Мұнда да айранға тұзды, жұмыртқаны салып, бірқалыпқа келгенше араластырасыз. Сосын ұнды қосып, жақсылап қамыр илейсіз.
Сүт қосылған қамыр
фото: papigutto.com.ua
Қажетті өнімдер:
- 2 дана жұмыртқа
- ½ шай қасық тұз
- 200 мл жылылау сүт
- 1 ас қасық өсімдік майы
- 400 гр. ұн.
Дайындалу тәсілі:
Жұмыртқаны табаққа жарып салып, тұзбен араластырып, көпіршітесіз. Осы араласпаған сүт пен өсімдік майын құйып, жақсылап араластырыңыз. Содан соң еленген ұнды салып, қамыр илейсіз.
Қайнаған суға иленген қамыр
фото: sovets.net
Қажетті өнімдер:
- 400 гр. ұн
- ½ шай қасық ас содасы
- 50 мл өсімдік майы
- 250 мл қайнаған су
Дайындалу тәсілі:
Ұнды електен өткізіп, тұз қосыңыз. Сосын өсімдік майы мен қайнаған суды құйыңыз да қамырды илеңіз. Дайын қамырмен түрлі варениктер жа жасай беруге болады.
Дайындаған: Қ.ӘТИ,
Тағы да оқыңыз:
Өз қолыңызбен шұжық жасап көрдіңіз бе?
Сіз ұнатқан жеміс қандай құпияңызды ашып береді? (ТЕСТ)