Тауық етінен дайындалатын тағамдарды ұнатасыз ба? Ал, «чикенді» ше?
Жүгері ұлпасына аунатылған тауық аяқтары
Қажетті қоспалар:
- 500 гр. тауық аяқтары
- 100 гр. ұн
- 2 дана жұмыртқа
- 100 гр. қантсыз жүгері ұлпасы
- Дәміне қарай тұз, майонез, дәмдеуіштер қослыады.
Дайындалу әдісі:
- Тауық аяқтарын тазалап жуып, терісін алып тастайсыз. Шұңғыл табаққа етті салып, майонез, тұз, бұрышпен араластырыңыз. Сосын асханалық пленкамен бетін жауып, 30-60 минутқа қалдырыңыз.
- Енді тауық аяқтарын аунатып алатын соусымыз бен ұнтағымызды дайындаймыз. Табаққа жұмыртқаны жарып салып, ұнды електен өткізіп, жүгеріні ұнтақтап, әрқайсысын бөлек-бөлек ыдыстарға салу керек. Енді тауық аяқтарын алдымен жұмыртқаға, артынша ұнға аунатып, қайтадан жұмыртқаға саласыз да, соңында жүгері ұлпасына аунатып аласыз. Осылай барлық тауық етін аунатып шығасыз.
- Жүгері ұлпасына тұз бен дәмдеуіштер қосуды ұмытпаңыз.
- Дайын тауық аяқтарын майға қуырып алсаңыз болғаны, тағам да дайын болады. Осылайша дайындалған етті пешке салып пісіріп алуға да мүмкіндігіңіз бар.
Сұлы жармасына аунатылған тауық аяқтары
Қажетті қоспалар:
- 700 гр. тауық аяқтары
- 2 дана жұмыртқа
- 100 гр. ұн
- 100 гр. сұлы ұлпасы
- 2-3 тіс сарымсақ
- 3-4 ас қасық майонез
- 1-2 шай қасық паприка
- Дәміне қарай тұз керек.
Дайындалу тәсілі:
- Алдымен маринадты дайындап аламыз. Ол үшін майонез, тұз, паприка, үккіштен өткізілген сарымсақты сараластырамыз. Осы араласпаға тауық аяқтарын салып, 1 сағат маринадтаймыз.
- Сұлы ұлпасын блендермен ұнтақтап, ұн, паприкамен араластыру керек. Екі жұмыртқаны бөлек ыдысқа жарып саламыз.
- Маринадталған тауық аяқтарын алдымен құрғақ араласпаға аунатып, сосын жұмыртқаға саласыз. Артынша қайтадан құрғақ ұнтаққа аунатамыз.
- Табаны майлап, тауық аяқтарын саламыз. Сөйтіп пешті 180 градусқа қойып қыздырып, табадағы тауық аяқтарын саламыз. 40 минутта тағаммымыз да дайын болады.
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ:
Микротолқынды пеште аз уақытта пісетін тағамдар